Over Lagom

Welkom bij Lagom, een knusse woonkeuken met terras in een prachtig hoekje op landgoed de Mookerheide, tussen de fluitende vogels en het groen. Een gastvrije ruimte voor natuurliefhebbers, gevestigd in de voormalige bieropslagruimte van het jachtslot.

Twee dagen per week bieden wij u de mogelijkheid te ontspannen middenin een stukje pure natuur op het landgoed. Lagom is de ideale plek voor wandelaars, fietsers en gezinnen om samen te genieten van een verfrissend drankje, een kop koffie of thee en een lekker stuk taart of tosti.

Lagom is wekelijks geopend op zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur.

De naam
Lagom is het Zweedse geheim voor een goed leven. Het betekent zoiets als ‘niet te veel, niet te weinig, maar precies goed genoeg’. Stevig verankerd in lagom is de traditie van fika: Het in gezelschap drinken van koffie met iets lekkers erbij. Even uitblazen en ontsnappen aan de stadse stress.

Over ons
“Met het starten van Lagom hebben wij een deel van onze droom verwezenlijkt: een gastvrije omgeving bieden aan natuurliefhebbers. Lagom is kleinschalige en tijdelijke horeca en daarmee voor ons een leerschool en speeltuin om te ontdekken of dit ons ligt. Zo ja, dan hopen we naar Zweden te kunnen emigreren om daar iets op te starten. We houden van groene natuur met heuvels en scheppen er enorm veel plezier in om met allerlei soorten mensen in contact te komen en hun verhalen te horen. Liefst onder het genot van een kop koffie met wat lekkers.”
– Yvon Jeukens en Peter Kegel –